מדריך לאבטחת חסינות מערכות - שכבות ההגנה בפני כשל  - 3. התמודדות עם איומים - תקלות חומרה - גילוי האיום

גילוי תקלות בחומרה

כללי

חישוב MTBI

גילוי תקלות בעקיפין

תקלות בתהליכי איתחול

בקרת שינויי מצב

אבטחת אמינות החיישנים

דוגמאות ממאגר האירועים

 

 

MTBI - ה-MTBF של אירועי כשל

נצא מנקודת הנחה שבעלי העניין במערכת מעוניינים לקחת סיכון של איומים סמויים, במטרה להוזיל את המערכת. מפתחי המערכת יכולים לסייע להם בהערכת הסיכון. מכיוון שמדובר בתוצאות שהן בלתי צפויות, ושהרגישות שלהן בנסיבות האירוע היא גבוהה ביותר (Hollnagel et al., 2006) לא נוכל לספק הערכה אמינה של מחיר הטעות. אבל, נוכל לחשב שיערוך של הזמן הממוצע בין אירועי כשל (Mean Time Between Incidents).

 

MTBI = 1 /

כאשר FR (Fault Rate) זהו קצב התקלות, מחושב לפי

FR(Component) = 1 / MTBF (Component)

דוגמא

לצורך הדגמה, בכדי להתרשם מהערכים האפשריים של מדד זה, נבחן מערכת הכוללת 120 רכיבים לא קריטים, כל אחד מהם נבחר כך שה-MTBF שלו הוא של 10 שנים. מכיוון שהרכיבים הללו אינם קריטים, המפתח מחליט לחסוך את החיווים הדרושים לאבחון תקלות בהם. החישוב לעיל מראה ששיעור התקלות במערכת זו הוא תקלה בכל חודש.

הנחיה - הצגת ה-MTBI בפני בעלי העניין במערכת. לבעלי העניין אין תמיד יכולת לחשב את ה-MTBI בעצמם, ולכן הם עלולים לטעות בהערכת הסיכונים. יש להציג  נתון זה לבעלי העניין, כדי שיוכלו להחליט האם הם מוכנים לקחת את הסיכון.

הנחיה - הסרת רכיבים עלומי תקלות. בתכן המערכת יש שני סוגים של רכיבים: כאלו שהם חיוניים, וכאלו שהם מיותרים. את הרכיבים החיוניים יש לצייד באמצעים לגילוי ולחיווי תקלות, ואת הרכיבים המיותרים עדיף להסיר מהתכן, על מנת לפשט את המערכת.


באתר  במודל  במדריך  בתיקוף  במאגר      אתר זה נערך ומתחוזק על ידי אבי הראל - ארגולייט.    למידע נוסף, נא לשלוח אימייל לכתובת  ergolight@gmail.com .    דף זה עודכן בתאריך 05 Jan 2015.