מדריך לאבטחת חסינות מערכות - מבוא

תוכן העניינים

סקירה כללית

אסטרטגיות

עקרונות אבטחת החסינות ...

ארכיטקטורה...

תהליך אבטחת החסינות ...

דוגמאות שימוש ...

 

סקירה כללית

מטרת פרק המבוא

פרק זה של המדריך זה זהו פרק מבוא, והוא מתאר את השיטה, מונחים והגדרות, עקרונות לאבטחת החסינות, ארכיטקטורה לאבטחת חסינות, את תהליך אבטחת החסינות ודוגמאות שימוש

 

אסטרטגיות לאבטחת חסינות

האסטרטגיות לאבטחת חסינות כוללות אבטחת חסינות על ידי תכן מערכת, ועל ידי הנחיות מנהליות. מדריך זה מתמקד בנושא של תכן מערכת, אבל מצביע גם על הצורך לתמוך בכלים לתחום ההנחיות המנהליות.

הבסיס המחקרי

ההנחיות לתכן לאבטחת חסינות מבוססות על מודל החסינות. המודל מתאר שלשה מצבי תפעול: תפעול שגרתי, איתור תקלות ותפעול בחירום. בהתאם, שלשת הפרקים העיקריים של המדריך עוסקים בתכן ממשקי תפעול שגרתי, יחידה לאיתור תקלות וממשקי תפעול בחירום.

 

עקרונות באבטחת חסינות

המוטיבציה להצגת העקרונות אבטחת החסינות היא הטבע האנושי, לחפש מתחת לפנס. בנושא הנדסת מערכות, טבע זה מתבטא בנטיה לעסוק בנושאים טכניים, ולהזניח את הגורם הקריטי לחסינות, דהיינו, מגבלות המפעיל.

ארכיטקטורה

הפרקטיקה של פיתוח מערכות כוללת פירוק פונקציונאלי למודולים. למפתחי מערכות נוח לחשוב במונחים של מכלולים, יחידות ותת מערכות שמבצעות את הפונקציות. סעיף הארכיטקטורה כולל דיאגרמת מלבנים של המערכת המורחבת, הכוללת מימוש של תכן לחסינות. כמו כן, מוצג בסעיף זה הקשר עם המערך - הרשות הממונה.

שילוב בתהליך הפיתוח

לאבטחת חסינות המערכת נדרשת התייחסות בכל שלבי ניהול הפרויקט, החל משלב הגדרת הצורך וכלה בשלב הפקת הלקחים מאירועי כשל. המדריך מתמקד אמנם בתכן המערכת, אבל פרק המבוא כולל גם סעיף המתאר את הפעילויות לאבטחת חסינות בלשלבים השונים של ניהול הפרויקט.

דוגמאות שימוש

לבסוף, פרק המבוא כולל מספר דוגמאות שימוש במדריך, המדגימות כיצד המדריך עשוי, לפחות בחוכמה לאחר מעשה, למנוע מספר אירועי כשל מפורסמים.

 

    אתר החסינות נערך ומתחוזק על ידי אבי הראל - ארגולייט. למידע נוסף, נא לשלוח אימייל לכתובת  ergolight@gmail.com . דף זה עודכן בתאריך 12 Dec 2013.