המדריך לאבטחת חסינות מערכות - תכן האינטראקציה - מניעת טעויות התמצאות

מניעת טעויות התמצאות

כללי

תכן הגישה למידע

אבטחת התמצאות המפעיל

התמצאות במוד התפעול

התמצאות בתהליכי התפעול

התרעה מקדימה

דוגמאות ממאגר האירועים

 

 

 תכן הגישה למידע

עקרונות

הנחיה - הגישה למידע: העקרון המנחה הוא להבטיח גישה מהירה ואמינה למידע.

 

דילמת עומס התצוגה

נגישות מיידית למידע, ע"פ הכלל:
  • רחוק מהעין - רחוק מהלב
נגישות הדרגתית למידע, ע"פ הכלל:
  • תפסת מרובה - לא תפסת

הנחיה - אופן הגישה למידע: יש להבחין בין הממשקים המשמשים לתפעול השגרתי לבין אלו המשתמשים לתפעול במצבים מזדמנים.

מאפייני התצוגה של מידע לתפעול שגרתי

הנחת העבודה בתכן המידע המשמש לתפעול שגרתי היא שהמפעיל הינו מיומן בביצוע תפקיד זה. הוא למד להכיר את מאפייני המידע, והוא מסוגל לזהות אותו בקלות בתצוגה, גם אם זו מכילה כמות מידע רב. זיהוי המידע מתבסס על תכונת התפיסה הגשטאלטית, המהירה, המאפיינת תפיסה של מצבים מוכרים.

אופן הכשל - רחוק מהעין - רחוק מהלב

הנחיה - זמינות המידע בתפעול שגרתי: על בסיס הנחה זו, ובהנחה שנדרש לסייע למפעיל לבצע פעולות נוספות במקביל לתפעול, ממשק ההפעלה צריך לאפשר ניהול המידע בקלות ובמהירות. המידע הדרוש לתפעול צריך להיות זמין ונגיש, ולאפשר לזהות אות בהרף עין.

מאפייני התצוגה של מידע לתפעול מבצעים מזדמנים

במבצעים המזדמנים, המפעיל נדרש להכיר ולהתמצא במצב שהוא בלתי מוכר לו. היכולת שלו מוגבלת על ידי תכונת הזכרון קצר הטווח. פירוש הדבר הוא שהמפעיל נדרש "למצוא מחט בערימה של שחת".

הנחת העבודה בתכן המידע המשמש לתפעול מבצעים מזדמנים היא שהמפעיל זכה להתנסות מעט מאוד, אם בכלל, בזיהוי והכרת המידע הדרוש לצורך התפעול.

אופן הכשל - תפסת מרובה - לא תפסת

הנחיה - הנחית המפעיל במבצעים מזדמנים: על בסיס הנחה זו, ובהנחה שבשלב פתרון בעיות המפעיל נדרש להתמקד בתהליכי התפעול הנדרשות לפתרון הבעיה, ממשק ההפעלה צריך להנחות את המפעיל בגישה למידע.

 


באתר  במודל  במדריך  בתיקוף  במאגר      אתר זה נערך ומתחוזק על ידי אבי הראל - ארגולייט.    למידע נוסף, נא לשלוח אימייל לכתובת  ergolight@gmail.com .    דף זה עודכן בתאריך 06 Jan 2015.