המדריך לאבטחת חסינות מערכות - תכן האינטראקציה - מניעת טעויות החלטה

מניעת טעויות החלטה

כללי

טעויות של מתחילים

טעויות בתנאי לחץ

טעויות של מיומנים

טעויות של מתמחים

דוגמאות ממאגר האירועים

 

טעויות של מיומנים

טעויות אופייניות לביצוע תפקידים שגרתיים

בניגוד לתכן אינטראקציה נפוץ, שמניח שהמפעיל פועל ללא דופי, בדיוק על פי פרוצדורות פרי יצירתו של המפתח, בתכן לחסינות מניחים שהמפעיל טועה מדי פעם, וחורג מהפרוצדורות.

טעות אופיינית זוהי טעות בתגובה רפלקסיבית, שמשמעותה שהמפעיל מגיב לגירוי קונסיסטנטי (מצב בתצוגות) באופן עקבי, והוא עושה זאת אוטומטית, מבלי לבדוק ולוודא שמצב התפעול הינו חריג, כך שהתגובה הרפלקסיבית אינה מתאימה למצב.

אופן כשל - התגובה הרפלקסיבית. כשהמפעיל הוא מיומן, הטעויות הנפוצות הן תגובות רפלקסיביות למצבים שהמפעיל התנסה בהם בעבר לעתים תכופות.

תגובה רפלקסיבית

התגובה הרפלקסיבית מאפיינים מצבים של מיומנות בתפעול פונקציות בתכיפות רבה. התגובה הרפלקסיבית מתפתחת בדרך של התניה, במצבים של חזרות רבות על אותה הפעולה, בסיטואציות בהן פעולה זו נדרשת כתגובה לתפיסת מצב קונסיסטנטית.

בעיות בתגובה הרפלקסיבית

הבעיה היא במצבים בהם נדרשת תגובה שונה, למרות שתפיסת המצב תואמת את זו של מצב הרפלקס.  מצבים כאלו נותחו, למשל, בנושא של התרעות בנהיגה. החשש הוא מפני מצבים שמחייבות התנהגות אחרת של הנהג. אם התרעה מסויימת מייצרת רפלקס מסויים, אז עלול לקרות שבהנתן אותה ההתרעה בסיטואציה אחרת, התגובה תהיה שגויה (Weiler& Harel, 2011).

דוגמאות מתחום ההתרעות בנהיגה כוללות:

  • המקרה של סטיה מנתיב שמאלה, לאחר התרעות חוזרות על סטיה מנתיב ימינה. יתכן מצב בו הרפלקס שיתפתח יהיה הטיית ההגה שמאלה. במקרה החריג של סטיה שמאלה, אם ההתרעה דומה לזו של מצב סטיה ימינה, רפלקס זה יגרום לתגובה לא נכונה, ובמקרים אחדים, להתנגשות חזיתית עם הרכב שממול.
  • המקרה של צורך בבלימת חירום, לאחר התרעות חוזרות על אי שמירת מרחק. יתכן מצב בו הרפלקס שיתפתח יהיה הרפיה מדוושת הגז. במקרה החריג של צורך בבלימת חירום, אם ההתרעה דומה לזו של מצב אי שמירת מרחק, רפלקס זה יגרום לתגובה שאינה חריפה מספיק.

מניעת תגובה רלפקסיבית

הנחיה - מעצורים בפני תגובה רפלקסיבית. טעויות של תגובה רפלקסיבית ניתן לצמצם, על ידי הגדרה של דרכי פעולה מקוצרות למצבים השכיחים, ושל דרכי פעולה מאובטחות למצבים הפחות שכיחים.

  • האינטראקציה בתהליכי תפעול נורמאלי צריכה להיות מונחית תרחישים. בכל שלב בתהליך התפעול, יש להציג למפעיל רק את האופציות המתאימות לתרחיש
  • לא תתאפשר גישה לאופציות שהן בלתי ישימות למצב הספציפי בתרחיש הספציפי

בדוגמא של התרעות בנהיגה, ההתרעה לגבי סטיה מנתיב שמאלה צריכה להיות שונה מזו של סטיה מנתיב ימינה. באופן דומה, ההתרעה של צורך בבלימת חירום צריכה להיות שונה מזו של מצב אי שמירת מרחק.

אופן הכשל - המפעיל אינו מזהה את המצב החריג.

מניעת תגובה רפלקסיבית

הנחיה - מובחנות המצבים החריגים. בכדי למנוע טעות של תגובה רפלקסיבית, התצוגה במצב החריג צריכה להיות שונה משמעותית מהתצוגה במצב השגרתי.

הנחיה - בדיקת האפקט של מובחנות התצוגה. יש לוודא בבדיקות עם מפעילים שהם אינם מגיבים רלפקסיבית כאשר המצב הינו חריג. יש לוודא שתפיסת המצב החריג שונה מזו של המצב השכיח, ושההבדל אכן מונע את התגובה הרפלקסיבית.

התמודדות המפעיל עם שינויי תכן

אופן הכשל - המפעיל אינו מכיר את השינויים בתכן.

הנחיה - הבלטת שינויי תכן. במקרה של שינוי תכן, המפעיל המנוסה המתורגל באופן פעולה מסויים נדרש לשנות את דרך הפעולה שלו. יש להוסיף חיווי בולט לגבי השינויים, באופן שיבטיח שהמפעיל מודע להם, ומסתגל אליהם.

 


באתר  במודל  במדריך  בתיקוף  במאגר      אתר זה נערך ומתחוזק על ידי אבי הראל - ארגולייט.    למידע נוסף, נא לשלוח אימייל לכתובת  ergolight@gmail.com .    דף זה עודכן בתאריך 05 Jan 2015.