גורמי הקושי בפיתוח מערכות חסינות

היעילות בתפעול

התועלת של מערכות אינטראקטיביות תלויה ביכולת המשתמשים והמפעילים לפעול על פי כוונתם של המפתחים.

היעילות נפגעת במצבים בהם המשתמשים אינם מבינים את המידע המוצג בפניהם, ולכן הם משתמשים במידע זה באופן שגוי. היעילות נפגעת גם במצבים בהם המפעילים אינם פועלים בהתאם לפרוצדורות התפעול הממומשות במכונה, למשל אם הם מנסים להפעיל פונקציות שאינן רלבנטיות למצב המכונה.

התקורה של חסינות

כדי להביא לכך שמערכת תהיה חסינה, נדרש להשקיע בפיתוח מנגנונים מיוחדים לצורך בדיקה שוטפת של הסיכונים ולהסרתם במהלך ההפעלה.

לדוגמא,

לבדיקה שוטפת של פעילות מקש הפעל\הפסק נדרש להוסיף מנגנון לסגירת החוג, על מנת לוודא שהמקש אכן עשה את פעולתו, אמצעים להבטיח שהמפעיל הבחין במצבים בהם המקש תקול או שהמקש הופעל בטעות, ועוד.

המגבלה של תכן לפעילות נורמלית

באופן כללי, המצבים המגדירים פעילות נורמלית מהווים חלק קטן בלבד ביחס לכלל המצבים האפשריים, כלומר, החלק הגדול של כלל המצבים האפשריים הוא של המצבים החריגים. לפיכך, ההשקעה הנדרשת לגילוי הסיכונים במהלך התפעול ולהסרתם, היא בסדרי גודל גדולה יותר מההשקעה הכרוכה בתהליכי תפעול פשוטים.

בפרקטיקה הרגילה של פיתוח מערכת, מירב המאמצים מושקעים בהגדרות ובבדיקות של תפקוד המערכת בפעילות נורמלית. בדרך כלל, חסרים משאבים לפיתוח האמצעים הנוספים והתהליכים המיוחדים הנדרשים להסרת הסיכונים.