[Title.htm]
[TOC.htm]

 

תכן הגישה לתכונה\ לפונקציה - ע"י פקדים בחומרה

שכפול פקדים

הנחיה - שכפול ע"פ תרחישים. במקרה שאותה הפונקציה מופעלת בתרחישים שונים, רצוי להקצות לה פקד נפרד לכל תרחיש. במקרה שמדובר בפונקציה מסוכנת, הקצאה כזו חשובה למניעת הפעלות בטעות.

שכפול וירטואלי של פקדים

הנחיה - תכן פקדים רב-תכליתיים. במערכות בהן יש מגבלה של גודל הפאנל, (כמו בשלט רחוק של טלביזיה ביתית) ניתן לארוז מספר פונקציות ולהשתמש באותו הפקד בכדי להפעיל אותן, בתנאי שהפעלתן אינן כרוכות בסיכון (כלומר, האפקט של טעות אינו קריטי, מובטח שהמפעיל יבחין מיידית במצב של הפעלה בטעות, ומובטח שהמפעיל ידע כיצד לבטל את הפעולה).

הנחיה - הקצאת פקדים בחומרה. פונקציות שהן נדרשות לפעילות בתכיפות גבוהה, או שהפעלתן נדרשת במהירות, רצוי להפעיל בעזרת פקדים בחומרה.

הנחיה - פקדים חד-תכליתיים. כל פקד יפעיל פונקציה אחת בלבד, אלא אם כן נוסף לו מנגנון להבטחה שהפונקציה שמבוצעת תואמת את תרחיש ההפעלה. למשל, על ידי צירוף עם פקד לבקרת תרחיש (לדוגמא, מוד כיול).

הנחיה - שכפול פקדים. בעדיפות, יש להקצות פקד לכל פונקציה או תכונה. כלומר, יש להמנע מלהעמיס מספר פונקציות או תכונות על אות הפקד. (ראה הסבר בנושא פקד רב תכליתי). זאת, גם במערכות עם מספר רב של פונקציות ותכונות, אם במערכת יש מספיק מקום לפאנל הפעלה גדול.

הנחיה - ארגון הפקדים בקבוצות. חשוב לארגן את הפונקציות בקבוצות על פי אופן ההפעלה. את הקבוצות ניתן להגדיר על פי תרחישים, ולסדר את הפקדים בתוך כל קבוצה על פי סדר הפעלה בתפעול ע"פ התרחיש.

[Bottom.htm]